© 2019 by Julia Dusée 

  • Instagram - Black Circle

Kinderkamer

August 17, 2018

Sinds kort slaapt Tijm in zijn grote bed dus vonden wij het tijd om zijn kamer helemaal af te maken en het ledikantje op te bergen.

 

De muren verfden we een tijdje terug al grijs/groen en de vloer (zwarte gietvloer) is hetzelfde als in de rest van de kerk. Een mooie basis om met veel kleur te werken. Mijn moeder vond bij de kringloop een leuke stalen giraffenkapstok, die hebben we zwart gespoten en een leuk plekje gegeven. De circustent heeft Tijm al heel lang en hij speelt er nog steeds bijna elke dag in. Door deze twee items ontstond eigenlijk een soort circus thema. In onze winkel (www.stoersnoer.nl) verkopen we sinds kort prikkabel die je zelf kunt samen stellen. We hebben een mooie lichtslinger op maat gemaakt en een prominente plek in de kamer gegeven. Omdat de kamers bij ons allemaal op de begane grond zijn rent Tijm de hele dag in en uit. Al het bezoek neemt hij trots mee zijn kamer in. 

 

''Door deze twee items ontstond eigenlijk een soort circus thema.''

 

Omdat zijn muren nog een beetje kaal zijn ben ik op zoek gegaan naar iets dat de ruimte vult. We hadden nog twee kleine zwarte rekjes liggen die eigenlijk bedoeld waren als nachtkastjes voor in onze slaapkamer die ik toch wel erg leuk vond voor naast Tijm zijn bed. Ik heb ze gevuld met al zijn lievelingsboeken. Boven zijn bed heb in een bavianenmasker gehangen, dat ik een tijdje terug zelf maakte van vilt. Boven in de kamer heb ik vlaggetjes gehangen die ik maakte van een oude blouse van opa. 

 

Verlichting is altijd een lastig onderdeel als je een eigen lampen/snoeren winkel hebt en dus te veel keus hebt. We hebben een Seletti aallamp boven de circustent gehangen en als algemene verlichting hebben we een tros met verschillende lampen. Alle lampen hebben donkerblauw snoer. Er hangt een gele Snowpuppe en een roze kartonnen lamp, ook hangt er een mega grote bol bij. 

 

De vintage gymmat kochten wij in ons vorige huis voor op de babykamer van Tijm, die komt van marktplaats. De commode gaan we nog vervangen door een klein bureautje waar lekker aan getekend kan worden. 

 

Het is nog niet helemaal af maar het einde komt in zicht! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload