© 2019 by Julia Dusée 

  • Instagram - Black Circle

006 De boekenkast

May 29, 2018

De kapel is alweer ruim een jaar in bezit van Joor en Juul en sinds de vergunning is afgegeven zijn er al heel wat klussen en deelprojecten uitgevoerd. De badkamer als eerste, twee slaapkamers die inmiddels gestuct en afgewerkt zijn. 140 vierkante meter gietvloer. Een nieuwe CV ketel en een nieuwe stoppenkast met voldoende groepen. Een keuken met super-de-luxe kookeiland die aangesloten is op alle toe- en afvoerleidingen die logischerwijs benodigd zijn om te kunnen koken en wassen. In goed een halfjaar tijd zijn alle prioriteiten geplaatst en kan er inmiddels gedacht worden aan de voltooing van de zithoek, een tweede badkamer, een derde slaapkamer, etc. Toch is er ook in twee etappes gewerkt aan één van de, vaak onderschatte, basiselementen van een huis. Dat element wat vaak centraal geplaatst wordt. Een bron van kennis en een plek voor verzamelde snuisterijen die het centrum vormt van vrijwel iedere huiskamer. De boekenkast. De basis is enkele maanden geleden al door Yvonne en mij gebouwd maar de afwerking liet nog op zich wachten. Er moet flink geverfd worden en met Tijm en Mick over de vloer moest daar even een geschikt moment voor gevonden worden. Een welverdiende vakantie voor het jonge gezin schiep de mogelijkheid om zonder klimmende katten en schurkend hondje hier eens werk van te maken. Maar ja. Een gewoon boekenkastje is het natuurlijk niet. In een doorsnee eensgezinswoning met het plafond op 2 meter 40 is een kast tot op 2 meter hoogte al fors. In de kapel konden we echter wat meer de hoogte in. De uiteindelijke afmetingen bedragen 2 meter breed en 3 meter 40 hoog. Zes forse planken van bijna een halve meter diep. Na een paar liter grondverf, een stapel schuurpapier en een groot blik spierwitte lak staat het meubel nu zijdezacht te glanzen. Wachtend op alles wat er een plekje krijgt. 
 

''Een welverdiende vakantie voor het jonge gezin schiep de mogelijkheid om zonder klimmende katten en schurkend hondje hier eens werk van te maken.''


Boeken. Speelgoed. Een lampje. Een kaarsje voor de sfeer. Een verzameling porselein. Dat vaasje uit Marokko. De lijstjes met tekeningen en schilderijtjes. De emaille kunstwerken van opa. Een dierbare portretfoto van iemand die niet meer hier is.

 

Kookboeken. Bloemenvaasjes. Fotoboeken. Dinosaurussen van kunststof. Flessen sterke drank. Een halsketting. Een schaaltje met autosleutels, paperclips, losse munten en losgeraakte knoopjes. De reisgidsen. Een glazen fles uit Frankrijk. Een…..

 

Die tweede badkamer en zithoek en speelhoek en opberghok en extra toilet dat komt allemaal wel met de tijd. Dit basiselement, wat in elk huis zijn functie vervuld, is nu helemaal klaar voor de toekomst. Deze boekenkast kan gevuld worden met dierbare dingen en herinneringen.

 

 

 

 

Please reload