© 2019 by Julia Dusée 

  • Instagram - Black Circle

PIZZA!

April 17, 2018

Het leek ons al een hele tijd leuk om samen met Tijm pizza te maken, zodat hij zich kon uitleven met het versieren van zijn eigen pizza.

Vandaag was het eindelijk zo ver!

 

We beginnen met het maken van het pizzadeeg, dat moet namelijk een tijdje rijzen voor het gebruikt kan worden. Doe de suiker en gist in een kom en giet het water erbij. Even goed mengen tot alles is opgelost en een paar minuutjes laten staan (tot het gaat schuimen). Meng het zout door de bloem en giet het water erbij. Roer alles goed door elkaar en begin daarna met kneden. Bestrooi daarvoor een schoon werkblad met wat bloem, zodat het deeg niet blijft plakken. Het deeg is klaar zodra het elastisch aanvoelt en nog een klein beetje plakt (een beetje zoals een Post-it). Leg het deeg in een kom die licht is ingesmeerd met olijfolie en dek hem af. Het deeg moet nu nog ongeveer 45 minuten rijzen, dus kunnen we mooi de tomatensaus gaan maken.

 

Snipper een ui en twee teentjes knoflook en doe ze in de pan met wat olijfolie. Zodra alles een beetje is aangebakken is het tijd voor de tijm en oregano en de tomaten uit blik. Hak de tomaten in grove stukken, in de pan worden ze vanzelf wat fijner. Laat dit ongeveer 20 minuutjes pruttelen en breng op smaak met peper en zout. Als de saus een beetje bitter is, kun je hem iets zoeter maken met een klein beetje suiker.

 

Als het deeg genoeg is gerezen (het moet ongeveer verdubbelen in hoeveelheid), kun je het in vieren snijden. Maak 4 ballen van het deeg en leg die nog 15 minuutjes onder plasticfolie, dat zorgt ervoor dat je ze daarna makkelijker kunt uitrollen. Verwarm de oven vast voor op de allerhoogste stand (bij ons de Pizzastand op 275 graden).

 

Tijd om de pizza's te gaan beleggen!

Neem één van de stukken deeg en leg die op een met bloem bestrooid werkblad. Druk hem met je handen plat en vorm hem zoals je wilt. Tijm koos ervoor om zijn pizza te beleggen met wat tomatensaus, geraspte kaas, mozzarella, olijven, spekjes en salami. Een andere combinatie die bij ons altijd goed in de smaak valt is tomatensaus, geraspte kaas, tonijn, ansjovis, gegrilde groenten en olijven. 

Als de pizza's uit de oven komen (na ongeveer 10 minuten) kun je er nog wat rucola en basilicum over strooien.

 

Ingrediënten:

Bodem:
- 400 gram bloem

- 325ml lauw water

- 1 zakje gistkorrels

- 1/2 theelepel zout

- 1 theelepel suiker

 

Tomatensaus:

- 1 blik tomaten

- 1 ui

- 2 teentjes knoflook

- gedroogde tijm

- gedroogde oregano

- peper en zout

- suiker

 

Toppings:

- geraspte kaas

- mozzarella

- salami

- tonijn uit blik

- ansjovis

- kappertjes

- zwarte olijven

- spekjes

- basilicum

- rucola

- gegrilde groenten (paprika, courgette, aubergine)

- etc.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload