© 2019 by Julia Dusée 

  • Instagram - Black Circle

Simpele curry met kippendij

April 14, 2018

Wij zijn altijd al gek op curry geweest, maar sinds onze reis naar India in 2014 eten we het nóg vaker, vooral als we zin hebben in iets makkelijks.

Begin met het bakken van de kippendij, zodat die een beetje bruin wordt. Voeg daarna de knoflook, ui, wortel, gember en kruiden (komijn, gemberpoeder en currypasta) toe en bak dit tot alles een beetje zacht wordt maar nog wel wat bite heeft. Als het zover is kan de kokosmelk erbij. Wij vinden het lekker om dan ook alvast wat koriander (ongeveer de helft, bewaar de rest voor later) en limoensap toe te voegen. Breng de curry ook op smaak met een beetje peper en zout. 

 

Laat alles nog even pruttelen zodat de curry wat dikker wordt. Terwijl dat gebeurt is het tijd om de bloemkoolrijst te gaan maken. Eigenlijk is dit heel simpel: snij de bloemkool in stukken die in de keukenmachine (kan ook met een rasp) passen en maal hem fijn tot de structuur van rijst of couscous is bereikt. Bak dit op hoog vuur voor ongeveer 5 minuten in een beetje olijfolie en breng ook de bloemkoolrijst op smaak met peper en zout.

 

Schept daarna alles op een bord en strooi er nog wat koriander overheen.

 

Ingrediënten:

Curry:
- 500 gram kippendij

- 2 kleine wortels (of 1 grotere)

- 1 rode ui

- 1 gele ui

- 2 teentjes knoflook

- een stukje gember (ongeveer 3cm)

- 1/2 limoen

- Koriander (naar smaak)

- 3 eetlepels currypasta (in dit geval Korma)

- 1 blik kokosmelk

- 1 theelepel komijn

- 1 theelepel gemberpoeder

- zout en peper

 

Bloemkoolrijst:

- 1/2 bloemkool

- peper en zout
- olijfolie

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload