© 2019 by Julia Dusée 

  • Instagram - Black Circle

Buikspek

March 18, 2018

Vanochtend had ik een afspraak met een klant en ben ik op de terugweg even bij de slager gestopt voor een lekker stukje buikspek. Toen ik thuis kwam heb ik het meteen in de marinade gelegd. Voor de marinade heb ik een mengsel gemaakt van sojasaus, rijstazijn, limoensap, gember, knoflook, witte peper en 5-kruidenpoeder. Nadat ik de marinade een beetje in het vlees heb gemasseerd en het zwoerd heb drooggeveegd gaat het (in een ovenschaal) de koelkast in totdat het tijd is om het avondeten te maken.

 

Voordat het vlees de oven in gaat (op 200 graden) snij ik het zwoerd kruislings in, zodat er een mooi ruitpatroon ontstaat en ik het later makkelijk in stukken kan snijden. Over het zwoerd breng ik een laagje zeezout aan, zodat het goed droog en knapperig wordt. Het vlees moet nu ongeveer 45 minuten de oven in, samen met de overgebleven marinade.

 

Na 45 minuten haal ik het vlees weer uit de oven en veeg het zout van het zwoerd af. De oven verwarm ik naar 240 graden voordat het vlees er nog een half uurtje in gaat. Deze keer leg ik het vlees los op een rooster, met een bakje eronder om het vet op te vangen. 

 

Ingrediënten:

Marinade:

- 3 eetlepels zoete sojasaus

- 1 eetlepel rijstazijn

- een halve limoen

- ongeveer 2cm gember

- 2 teentjes knoflook

- 2 theelepels Chinees 5-kruidenpoeder

- 1/2 theelepel witte peper

 

Overige ingrediënten:

- 600 gram buikspek

- zeezout

 

 

 

 

Please reload