© 2019 by Julia Dusée 

  • Instagram - Black Circle

Gegrilde kippendij

March 6, 2018

Vanavond eten we gegrilde kip, gemarineerd in olijfolie met Italiaanse kruiden en citroen. Omdat kipfilet op de grill snel uitdroogt, heb ik gekozen voor kippendij. Kippendij blijft lekker mals en er zit meer smaak aan dan aan kipfilet. De slager heeft hem wel alvast ontbeend, zodat ik er meteen mee aan de slag kan.

 

De olijfolie (extra vergine, gekocht bij Villa Augustus) heb ik op smaak gebracht met salie, rozemarijn, tijm, peper, zout en de schil van de citroen en gemengd met citroensap. Daarna heb ik de kip hiermee ingesmeerd en in een bakje gedaan om een paar uur te marineren. 

 

Het grillen van de kippendij duurt ongeveer 15 minuutjes, dat doe ik op onze lavagrill maar kan natuurlijk ook gewoon in een grillpan. De kip is erg lekker bij pasta, maar gaat ook prima samen met bijvoorbeeld couscous of een verse salade. Als je nog een stukje overhoudt (dat gebeurt bij ons eigenlijk nooit..) kun je dat de volgende dag op brood doen.

 

Ingrediënten:

- 750 gram kippendij

- olijfolie

- peper en zout

- een takje salie

- een paar takjes tijm

- een takje rozemarijn

- 1 citroen

 

 

 

 

 

 

Please reload